Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Industrijski park Nova Gradiška potiče djevojke da zakorače u IT svijet

  /  Novosti   /  Industrijski park Nova Gradiška potiče djevojke da zakorače u IT svijet

Industrijski park Nova Gradiška potiče djevojke da zakorače u IT svijet

U subotu 18. svibnja 2019. godine udruga Osijek Software City održala je besplatne edukacije iz STEM područja za učenice novogradiških škola u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi. Cilj ovoga projekta pod nazivom STEM Kitteens je potaknuti djevojke na zanimanje za znanost, IT tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Organizatori ove STEM radionice bili su Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Industrijski park Nova Gradiška te, kao nositelj projekta, udruga Osijek Software City. Sponzori ovog projekta su Britanska ambasada, BOBI i Grad Nova Gradiška koji su darovali polaznice ove radionice prigodnim poklonima.

U sklopu projekta predavači iz Osijek Software City-a i profesori Elektrotehničke i ekonomske škole održali su zanimljive radionice za osnovnoškolke 7. i 8. razreda i za srednjoškolke, a moglo se naučiti kako kreativno napraviti robotsku ruku, kako raditi s micro bitovima i primijeniti mnoge spoznaje u 3D modeliranju. Radoznalost, zaigranost i entuzijazam preplavili su učionice i hodnike škole. Na radionici je sudjelovalo čak 40 učenica naših škola, što govori da u Novoj Gradiški postoji interes za razvojem i usmjeravanjem u IT sektoru. Po završetku radionice, polaznice su dobile diplomu. Djevojke su na taj način potaknute na razmišljanje o programiranju i radu na novim IT tehnologijama. Ovu radionicu posjetio je i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, koji je svojim dolaskom dao podršku za promicanje i razvoj IT sektora u našem gradu.

Ispred Industrijskog parka Nova Gradiška, kao jednog od organizatora, Marijana Škara Ivković naglasila je kako je ovo područje u kojemu je generalno više muškaraca, stoga ova inicijativa vodi tome da se i djevojke uvedu u taj svijet budući da su žene inicijativne, kreativne i poduzetne. Po završetku radionice, dogovoren je nastavak buduće suradnje u ovome smjeru između Industrijskog parka Nova Gradiška, grada Nove Gradiške i Osijek Software City-a, na kojoj će sljedeći put svakako biti nešto i za naše učenike, ne samo učenice.