Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Naša priča

  /    /  Naša priča

Priča o Industrijskom parku Nova Gradiška temelji se na stogodišnjoj industrijskoj tradiciji s područja prerade metala i drveta koja karakterizira grad Novu Gradišku – ujedno i osnivača Industrijskog parka Nova Gradiška. Razvoj industrijske zone udaljene svega 4 km od centra Nove Gradiške te nadohvat autoceste prema Zagrebu, bio je prirodan nastavak razvoja novogradiškog područja. Novo poglavlje u gospodarskom životu Nove Gradiške započinje 2003. godine kada se osniva zona Industrijski park Nova Gradiška, odnosno kada se pokreće industrijski razvoj naslonjen na bogatu tradiciju koji rezultira poticanjem zapošljavanja lokalnog stanovništva.

Godine 2006. osniva se poduzeće Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. s ciljem razvoja industrijske zone i privlačenja novih investicija. Suradnja Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. i Grada Nova Gradiška doprinijela je otvorenošću prema investitorima i fleksibilnošću prema njihovim potrebama. Rezultat su trenutni investitori u Industrijskom parku Nova Gradiška, poduzeća različitih veličina te različitih područja djelovanja, od prehrambene do metaloprerađivačke industrije, koja zapošljavaju više od 400 stanovnika lokalnog područja.

2003. godina

2003. godina

Osnivanje Industrijskog parka Nova Gradiška od strane Grada Nova Gradiška. Razvoj Industrijskog parka Nova Gradiška sufinanciran je sredstvima Vlade Republike Hrvatske budući da se radi o zoni od posebnog značaja za razvoj Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije.
Opširnije
2006. godina

2006. godina

Clarum d.o.o., prvi investitor u Industrijskom parku Nova Gradiška – prva otvorena radna mjesta na području parka. Clarum-ova glavna djelatnost odnosi se na proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda od tijesta, a danas zapošljavaju preko 50 zaposlenika.
Opširnije
2006. godina

2006. godina

Osnivanje poduzeća Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje s ciljem privlačenja investicija u industrijsku zonu i samim time jačanja gospodarskog razvoje regije.  
Opširnije
2007. godina

2007. godina

Otvaranje Poslovno inovacijsko potpornog centra – projekta financiranog kroz pretpristupne fondove Europske unije. Unutar centra razvile su se brojne usluge dostupne poduzetnicima za unaprjeđenje njihovih poslovanja: Centar za poslovne i marketinške usluge Centar za inženjering i tehnologijske usluge Trening centar za nove tehnologije Poslovno-tehnologijski inkubator
Opširnije
2007. godina

2007. godina

Otvaranje poduzeća Potomac d.o.o. specijaliziranog za dizajn tekstila svilenih tkanina s namjenom izrade modnih i korporativnih dezena te za proizvodnju. Danas poduzeće Potomac d.o.o. posluje pod imenom Beram d.o.o., a proizvodi za mnoge domaće uspješne brendove, kao što su Croata i Ban.
Opširnije
2008. godina

2008. godina

Vrlo uspješna godina za Industrijski park Nova Gradiška budući da su u njega odlučila uložiti 3 poduzeća, u potpunosti različitih djelatnosti, i svoje poslovanje širiti iz parka: Elterm d.o.o. – elektro i strojarske instalacije, Teding d.o.o. – proizvodnja namještaja i Marković Transport – cestovni prijevoz robe.
Opširnije
2010. godina

2010. godina

Prva start up poduzeća dolaze u BISC u IPNG-u. Poduzeće Hladni Val, svoje inovativne proizvode razvilo je u JAR-u, a za širenje poslovanja odabrali su naš park. Usporedno s dolaskom novih investitora, u IPNG-u se provode brojni projekti, sufinancirani iz EU fondova, s ciljem poticanja zapošljavanja.  
Opširnije
2013. godina

2013. godina

Poslovno-tehnologijski inkubator dobiva novog stanara – poduzeće Impal koje se bavi proizvodnjom gotovih proizvoda od metala. Tijekom godina, Impal se kontinuirano razvija, a izvrsnost njegovog poslovanja potvrđuje nagrada Zlatna kuna za najbolje poslovanje u Brodsko-posavskoj županiji u 2016. godini.
Opširnije
2014. godina

2014. godina

Prema vrijednosti ulaganja, najznačajnija godina za IPNG: Atlantic Grupa d.d., jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji, uložila je 120 mil. HRK, a Klimaoprema d.d., hrvatski lider u proizvodnji opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore, uložila je oko 38 mil. HRK u izgradnju proizvodnog pogona.
Opširnije
2015. godina

2015. godina

Prima Commerce d.o.o., najveći hrvatski proizvođač namještaja, s nizom vlastitih proizvoda i više od 1550 zaposlenika, odlučilo je nastaviti svoj razvoj ulaganjem u naš park.
Opširnije
2016. godina

2016. godina

Vodeći europski proizvođač e-tekućina za e-cigarete Elda d.o.o. otvara svoj proizvodni pogon u parku što potvrđuje kako je Industrijski park Nova Gradiška, poslovna zona dostupna za ulaganje poduzeća različitih industrija.
Opširnije
2017. godina

2017. godina

Širenje Industrijskog parka se nastavlja potpisivanjem ugovora za ulaganja s poduzećima Progresys d.o.o., Hladni Val d.o.o., Franagro d.o.o., Vatreni d.o.o. i Techno Win d.o.o. Uz nove ugovore, u IPNG-u počinje provedba projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ sufinanciranog iz EU fonda.
Opširnije
2018. godina

2018. godina

Nakon ulaska Atlantic Grupe u strateško partnerstvo s belgijskom Aminolabs Grupom, nastaje Aminolabs Atlantic d.o.o. koji je odlučio povećati svoj prostor na dodatnih 31.000 m2 prostora u parku namijenjenih za izgradnju novih proizvodnih pogona. Također, Klimaoprema d.d. potpisuje ugovor o kupovini dodatnih 42.000 m2 u IPNG-u za izgradnju tvornice.
Opširnije
X