Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

IPNG sudjelovao na okruglom stolu o mogućnostima zapošljavanja

  /  Novosti   /  IPNG sudjelovao na okruglom stolu o mogućnostima zapošljavanja

IPNG sudjelovao na okruglom stolu o mogućnostima zapošljavanja

IPNG je sudjelovao na okruglom stolu o mogućnostima i mjerama poticanja zapošljavanja na novogradiškom području, u organizaciji općine Staro Petrovo Selo i Udruge za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“ . Na okruglom stolu su, uz predstavnike Općine i projektnog tima sudjelovali su i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Slavonski Brod, Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška; Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, IMPACT-a, obrta za savjetovanje i poslovno upravljanje te nekoliko korisnika projekta.

U sklopu okruglog stola IPNG je predstavio projekt u provedbi „Učenjem do znanja – znanjem do zapošljavanja“, koji ima za cilj poticanje zapošljavanja teško zapošljivih osoba. Kroz ovaj projekt korisnicima je omogućeno pohađanje besplatnih edukacija za njegovateljicu, zavarivača, osnovni trening u CNC obradi i tečaj njemačkog jezika, od kojih se stečena zvanja za njegovateljicu i zavarivača upisuju i u radnu knjižicu. Uskoro kreće novi ciklus osposobljavanja i usavršavanja te ovim putem nositelj projekta, Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. poziva zainteresirane nezaposlene osobe da se prijave, te se kroz trening programe osnaže i pripreme za ulazak na tržište rada.

Sudionici okruglog stola također su se dotakli pitanja uključivanja neaktivnih osoba na tržište rada, među kojima je naglasak stavljen na korisnike različitih socijalnih davanja, prvenstveno zajamčene minimalne naknade te kako njih motivirati za rad. Zaključak je kako je takvim osobama potrebno pružiti veći stupanj potpore kako bi se mogli uključiti u programe edukacija, osposobljavanja i samo tržište rada.

Također, raspravljena je i inicijativa Europskog socijalnog i gospodarskog odbora o zajamčenom dohotku (basic income policy) koja bi osigurala prihod svakom građaninu Europske unije u visini sukladnoj nacionalnim pokazateljima, te kakav bi utjecaj ta politika imala na naše tržište rada. Premda različitih stavova oko utjecaja, svi su se sudionici okruglog stola složili kako je naše, lokalno, odnosno regionalno tržište rada, nespremno za implementaciju takve politike.