Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Klimaoprema ulaže u izgradnju nove tvornice u IPNG-u

  /  Novosti   /  Klimaoprema ulaže u izgradnju nove tvornice u IPNG-u

Klimaoprema ulaže u izgradnju nove tvornice u IPNG-u

Vodeći hrvatski proizvođač opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore Klimaoprema d.d. smještena u novogradiškom Industrijskom parku planira nova ulaganja i razvoj. Naime, u prostorijama Grada Nova Gradiška danas je potpisan ugovor o prodaji 42 tisuće kvadrata zemljišta u novogradiškom Industrijskom parku ovoj tvrtki.

Klimaoprema d.d. već uspješno posluje u Industrijskom parku, a planiraju se širiti i dalje:

– Velika je ovo stvar za novogradiško gospodarstvo. Tvrtka “Klimaoprema” već ima toliki prostor u Industrijskom parku na kojemu planira graditi još jednu tvornicu i dva visokoregalna skladišta. Ovo je još jedan dodatni prostor za daljnje investicije. Činjenica je da je zaposlenost povećana u našem gradu, da smo na ljestvici povećanja zaposlenosti na četvrtom mjestu u kategoriji 127 gradova, a sljedeće godine, nadam se, nastavit ćemo s tim pozitivnim trendom. Izuzetno mi je zadovoljstvo potpisati današnji ugovor i nastaviti uspješnu gospodarsku priču u našem gradu – izjavio je danas gradonačelnik Vinko Grgić.

Ugovor o kupnji novih kvadrata u Industrijskom parku potpisao je Sergio Galošić, član Uprave tvrtke “Klimaoprema“:

– Moram se pohvaliti da smo otvorili branch office u Dubaiu, planiramo se širiti na rumunjsko i bugarsko tržište. Srednjoročni su nam planovi širenje i na njemačko tržište.

Godine 2013. Klimaoprema d.d. je donijela odluku o gradnji svoje prve tvornice u Novoj Gradiški, 2015. godine puštena je u rad, a već krajem 2016. godine naši su kapaciteti bili popunjeni, stoga smo donijeli odluku o daljnjem širenju.

U tijeku je javni natječaj za izgradnju nove tvornice tvrtke Klimaoprema u Industrijskom parku. Radovi na izgradnji nove tvornice u Industrijskom parku bi trebali krenuti početkom šestog mjeseca. Tijekom tih radova doći će do produljenja postojeće tvornice za šest tisuća kvadrata proizvodnih kapaciteta, a pored postojeće zgrade napravit ćemo i novu zgradu na 12 tisuća kvadrata tlocrtno, odnosno ukupno 18 tisuća kvadrata.

To će biti multipraktična zgrada, visokoregalno skladište i proizvodnja. To je nekakav prirodni tijek rasta naše tvrtke, naime svakih tri do pet godina mi investiramo. Već sada smo predvidjeli novu investiciju koja će zasigurno ići kroz period od dvije, tri do pet godina. Stoga smo se odlučili za kupnju dodatnog zemljišta kako bi mogli u doglednoj budućnosti krenuti s širenjem naših kapaciteta – kaže Galošić.

Već sada nedostaje radnika, planiraju nova zapošljavanja

Progovorio je Galošić i o zaposlenosti te suradnji s novogradiškom Industrijsko obrtničkom školom:

– Pored širenja, gradnje, kupnje strojeva, tvrtka Klimaoprema kontinuirano zapošljava. U Novoj Gradiški smo počeli s 36 zaposlenika, danas zapošljavamo 62, već sada nam nedostaje djelatnika i dalje ćemo zapošljavati. Novina je da smo potpisali ugovor s novogradiškom Industrijsko obrtničkom školom o dualnom obrazovanju učenika. Ta djeca već dolaze u našu tvornicu i nadamo se da ćemo na ovakav način suradnje, mi odgajati tu djecu i zapošljavati ih u budućnosti. To je jedini način dugoročnog zapošljavanja i osiguravanja stabilnijeg i kvalitetnijeg širenja u ovom području – zaključio je Galošić.

Izvor: radiong.hr

X