Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Obnovljen sporazum o suradnji – “Moja lijepa Slavonija kraj Save”

  /  Novosti   /  Obnovljen sporazum o suradnji – “Moja lijepa Slavonija kraj Save”

Obnovljen sporazum o suradnji – “Moja lijepa Slavonija kraj Save”

Gradovi Slavonski Brod, Nova Gradiška, Županja i 17 općina umreženih u turističku destinaciju „Moja lijepa Slavonija kraj Save“, s ciljem daljnje promocije turističkih potencijala, obnovili su sporazum o suradnji unutar destinacije. Obnovljeni sporazum, kao i nadolazeće aktivnosti, predstavljene su na Svjetski dan kravate, u Industrijskom parku Nova Gradiška, gdje tvrtka Beram, vlasnik brenda kravata Croata, uz onaj u Općini Davor, ima pogon za proizvodnju. Uz brojne druge turističke adute koje dijele gradovi i općine umreženi u destinaciju „Moja lijepa Slavonija kraj Save“, kravata je, zasigurno, onaj najprepoznatljiviji.

 

U domaćinstvu Industrijskog parka Nova Gradiška, njegove direktorice Ivane Vončina Toplek i direktorice Turističke zajednice grada Dinke Matijević, u organizaciji Turističke zajednice Slavonski Brod te suradnji s gradovima i općinama umreženima u turističku destinaciju „Moja lijepa Slavonija kraj Save”, simbolično, na Svjetski dan kravate, 18.listopada, u prostoru Industrijskog parka Nova Gradiška, predstavljen je obnovljeni sporazum o suradnji unutar destinacije. Priča je to pokrenuta 2014.godine, s ciljem razvijanja kontinentalnog i ruralnog turizma, a čine je tri umrežena grada – Slavonski Brod, Nova Gradiška i Županja te 17 općina uz Savu – Babina Greda,Klakar, Bošnjaci, Oriovac, Oprisavci, Slavonski Šamac, Cerna, Davor, Gornja Vrba, Drenovci, Sikirevci, Stara Gradiška, Vrbje, Štitari, Gunja i Gradište

U prethodne 3 i pol godine kroz projekt je realizirano niz promotivnih aktivnosti, objedinjena eno-gastro, kulturna i smještajna ponuda destinacije, uspostavljena suradnja gradova i turističkih zajednica Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Županje, ali i detektirano nekoliko zajedničkih dodirnih točaka. Kao najpoznatiji nacionalni brend predstavljena je kravata, element koji je u turističkom smislu potrebno na pravi način iskoristiti i pozicionirati. Navedeno je i jedna je to od aktivnosti i PPS destinacije „Moja lijepa Slavonija kraj Save“.

Uz potencijale rijeke Save, bogatu eno-gastro ponudu, kulturni turizam i prirodne ljepote, gradovi i općine umreženi u destinaciju, ponose se još jednim, zajedničkim turističkim adutom. Riječ je o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu, za čiju je promociju, „neslužbeno“ zaslugom povijesnih okolnosti, zadužena Županja. „Grad je to koji se prvi upoznao s nogometom, još tamo 1880-tih godina zaslugom engleskih industrijalaca koji su se „igrali s nekom kožom“, grad u kojem je odigrana prva službena nogometna utakmica u Hrvatskoj i čiji trg krasi spomenik nogometnoj lopti. I osobno i profesionalno, bilo bi mi drago da taj podatak svi znaju i da se o Županji, u turističkom smislu, uz sve ono tradicionalno, slavonsko, posavsko, govori i kao o gradu nogometa.“, istaknuo je u Novoj Gradiški, Mirko Bačić, direktor TZ Županje. Uz priču o Županji, tu je i nekoliko uspješnih reprezentativaca porijeklom s područja destinacije. „Imamo Ivicu Olića iz Davora pa Mandžukića iz Slavonskog Broda pa Rakitića iz Sikirevaca. Svi su oni naš najznačajniji turistički brend i najbolji ambasadori, stoga će i Grad, ponoseći se njima, podići i tri nove ploče. Uz rukometaša Venia Lozerta, dokaz je to i da smo rasadnik sportskih talenata, a s kulturnom ponudom, eno-gastro ponudom, prirodnim ljepotama, nema razloga da ne budemo i prepoznata turistička destinacija.“, zaključio je prvi čovjek Slavonskog Broda, gradonačelnik Mirko Duspara.

Izvor: slavonski.hr