Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Odlično posjećena 1. Međunarodna konferencija o investicijama u organizaciji Industrijskog parka Nova Gradiška

  /  Novosti   /  Odlično posjećena 1. Međunarodna konferencija o investicijama u organizaciji Industrijskog parka Nova Gradiška

Odlično posjećena 1. Međunarodna konferencija o investicijama u organizaciji Industrijskog parka Nova Gradiška

U organizaciji Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. održana je  1. Međunarodna konferencija o investicijama – „Ključni čimbenici privlačenja investitora“, dana 11. studenog 2021. godine u novogradiškom Domu kulture.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja,  Fonda za zaštitu okoliš  i energetsku učinkovitost, Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 100 sudionika, koliko je i bilo maksimalno dopušteno prema COVID mjerama; od predstavnika Ministarstva gospodarstva, Fonda za zaštitu okoliš i energetsku učinkovitost, Hrvatske Gospodarske komore, Brodsko-posavske županije i Grada Nova Gradiška, predstavnika poduzetničkih potpornih institucija diljem Hrvatske, predstavnika razvojnih agencija iz Srbije, BiH i Crne Gore, predstavnika jedinica lokalne samouprave, ostalih nadležnih institucija, kao i investitora diljem regije.

Konferenciju je moderirao gospodin Branko Uvodić, a pozdravnim govorima su je otvorili kao domaćin i direktor Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o., Mladen Mikolčević, zatim Aleksandra Čilić, načelnica sektora za zaštitu okoliša u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Bojan Batinić, ravnatelj Uprave za internacionalizaciju Ministarstva Gospodarstva i Održivog razvoja, nadalje Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog Križa. Na kraju je ispred Brodsko-posavske županije prisutne pozdravio voditelj odsjeka za gospodarstvo i obrtništvo, Stjepan Bošnjaković, a ispred Grada Nova Gradiška saborski zastupnik i gradonačelnik, Vinko Grgić.

Na konferenciji su za sudionike održane iznimno korisne prezentacije. Radni dio konferencije otvorila je Marijana Škara Ivković prezentacijom Industrijskog parka Nova Gradiška. Načelnica sektora za investicije, Ana Čulo predstavila je sudionicima Investicijske trendove u Hrvatskoj i investicijsko stanje nakon COVID krize. Zatim su Aleksandra Čilić, načelnica sektora za zaštitu okoliša (FZOEU) i Linda Kasalo Malić, ravnateljica sektora za vrednovanje i ugovaranje projekata (HAMAG-BICRO) prisutnima izložile „Prilike i mogućnosti iz EU fondova u novoj financijskoj perspektivi“, svaka iz svoje nadležnosti. Direktorica sektora za međunarodne poslove Hrvatske gospodarske komore, Ines Obradović, sudionicima je održala predavanje na temu „Kako iskoristiti potencijal HGK pri pozicioniranju na strana tržišta“. Pročelnik Grada Osijeka,

Igor Medić održao je zanimljivu prezentaciju na temu „Poduzetnički Grad Osijek“. CEKOM, kao najveći novogradiški projekt u provedbi, predstavila je Sandra Petrović, djelatnica Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška. O stanju Međimurskog gospodarstva, njihovim projektima i tajni uspješnosti imali smo priliku čuti od Maše Tomašić, voditeljice odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva iz REDEA – Javne ustanove za razvoj Međimurske županije. Na konferenciji su održane i dvije iznimno zanimljive panel rasprave koje je vodila Marijana Škara Ivković iz IPNG-a. Na prvoj panel raspravi na temu „Razlog odabira poduzetničke zone“ sudionici su bili: Sergio Galošić (Klimaoprema), Maja Knežević (RARS, BiH), Marko Eljuga (BIOS), Bernard Kumić (MotionPlay Grupa), Domagoj Vidmar (Pepitas). Na drugoj panel raspravi na temu „Poduzetnička klima u regiji“ sudjelovali su uspješni voditelji razvojnih agencija i gradova diljem regije: Mario Čelan (SIMORA), Vladan Jeremić (RARIS, Srbija), Darko Vrhovac (Grad Gradiška, BIH), Senad Pašalić (ZEDA, BiH) i Aleksandar Janičić (TEHNOPOLIS, Crna Gora).

Konferencija je zatvorena prezentacijom predsjednika Uprave Iločkih podruma d.d., Antonija Kraljevića što je bio uvod u “after program networking” u Slavonskom Dućanu, na kojem su zasigurno pokrenuti brojni poslovni planovi i buduće projektne suradnje na regionalnoj razini.

Cilj konferencije bio je predstaviti sudionicama poduzetničku zonu Industrijski park Nova Gradiška s njenim investitorima, prepoznati zajedno sa sudionicima ključne čimbenike privlačenja investitora i uspješnosti poslovnih zona, ali i prepreke na koje nailaze investitori, informirati poduzetnike o novim mogućnostima financiranja iz EU fondova, dotaknuti se novih investicijskih trendova, istaknuti važnost suradnje među institucijama te promovirati i potaknuti daljnji razvoj investicija naše regije.

Ova konferencija je bila održana u sklopu projekta “Poslovni kompas” tvrtke Industrijski park Nova Gradiška. Podsjetimo, cilj projekta „Poslovni kompas“  je pružiti potporu razvoju poduzetništva, unapređenju konkurentnosti i poslovne uspješnosti malih i srednjih poduzeća s područja Brodsko-posavske županije, povećati stopu preživljavanja novoosnovanih poduzeća kroz usluge poslovne podrške, unapređenjem poslovanja te poticanjem povezivanja i međusobne suradnje MSP-ova s potpornim subjektima, što je ovom konferencijom i ostvareno. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a intenzitet potpore iznosi 75%.

Da je konferencija bila kvalitetno i na visokoj razini organizirana, dokaz  je što su svi sudionici pohvalili cjelokupni program, te su mnogi od njih već kroz panel program i razgovor već izrazili želju  za održavanjem  2. Međunarodne konferencije u organizaciji IPNG-a.

X