Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Potpisani novi ugovori za investicijska ulaganja u IPNG

  /  Novosti   /  Potpisani novi ugovori za investicijska ulaganja u IPNG

Potpisani novi ugovori za investicijska ulaganja u IPNG

U organizaciji Grada Nova Gradiška i Industrijskog parka Nova Gradiška dana 11. svibnja 2017. godine održan je I. Gospodarski forum u Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška. Događanju su prisustvovali trenutni investitori s novogradiškog područja, kao i budući investitori koji će svoje investicijske projekte u budućnosti realizirati u Industrijskom parku Nova Gradiška te na području grada. I. Gospodarski forum zaključen je svečanim potpisivanjem ugovora za investicijska ulaganja u Industrijskom parku Nova Gradiška s poduzećima Franagro d.o.o., Hladni Val d.o.o., Techno Win d.o.o. i Vatreni d.o.o, dok su prethodno tijekom protekloga tjedna potpisani ugovori s poduzećima Progresys d.o.o. i Impal d.o.o.

Svrha Gospodarskog foruma bila je prikazivanje trenutnog gospodarskog stanja na području Nove Gradiške te predstavljanje budućih projekata koji će se realizirati u okviru projekta „Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška“ ili samostalno od strane investitora. Nazočne je uvodnim govorom pozdravio gradonačelnik Vinko Grgić koji je predstavio mjere i aktivnosti razvijene s ciljem poticanja gospodarskog napretka te je naglasio potporu i efikasnost gradske samouprave prilikom realizacija investicijskih ulaganja. Uslijedila su predstavljanja trenutnih ulagača s novogradiškog područja koji su prezentirali svoje investicijske priče te planove za buduća ulaganja i smjer u kojemu će razvijati svoje poslovanje.

Na Forumu je predstavljen i projekt „Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška“ koji je uspješno prošao 1. fazu prijavu za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a trenutno je u fazi pripreme projektne dokumentacije. Cilj navedenog projekta je poticanje gospodarskog razvoja putem primjene istraživanja i razvoja i komercijalizacije inovacija u poslovnom sektoru, dok je u njegovom okviru planirana izgradnja razvojno istraživačke infrastrukture te provedba kolaborativnih razvojno istraživačkih projekata prijavitelja i partnera na područjima energije i održivog okoliša, prometa i mobilnosti, sigurnosti te hrane i bioekonomije.

U ime Udruženja obrtnika, sudionicima se predstavio Tomislav Šimić istaknuvši zajedničke projekte Grada i Udruženja u cilju poticanja gospodarskih aktivnosti, plasman proizvoda i osiguranja povoljnih izvora financiranja.

X