Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Predstavnici Svjetske banke u posjeti Slavoniji kako bi utvrdili prepreke gospodarskog rasta

  /  Novosti   /  Predstavnici Svjetske banke u posjeti Slavoniji kako bi utvrdili prepreke gospodarskog rasta

Predstavnici Svjetske banke u posjeti Slavoniji kako bi utvrdili prepreke gospodarskog rasta

Predstavnici Svjetske banke na čelu s voditeljicom Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabettom Capannelli posjetili su Industrijski park Nova Gradiška dana 7. rujna 2017. godine. Navedeni sastanak održao se s ciljem upoznavanja Svjetske banke s trenutnom gospodarskom situacijom na području Slavonije, kao i potencijalnim smjerovima regionalnog rasta i razvoja. Osim Industrijskog parka Nova Gradiška i samoga Grada Nova Gradiška, predstavnici Svjetske banke u okviru dvodnevnoga obilaska regije, posjetili su Vinkovce, Osijek i Vukovar gdje su se susreli s predstavnicima javnog i privatnog sektora.

Sastanak s predstavnicima Svjetske banke održan je u organizaciji djelatnika Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o., kojega su predstavljale Mirta Anjoš i Sandra Petrović, te Grada Nova Gradiška, zastupljenog od strane gradonačelnika Vinka Grgića, zamjenice gradonačelnika Ivane Trupina i savjetnika gradonačelnika za područje gospodarstva Zlatka Grabara. Uz navedene, sastanku su nazočili zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković, tajnik Hrvatske gospodarske komore u Slavonskom Brodu Krešimir Rudec, izvanredni profesor Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu dr.sc. Tomislav Galeta te predstavnik privatnog sektora, ujedno i najvećeg investitora u Industrijskom parku, Ante Bašić ispred poduzeća Atlantic Multipower d.o.o.

Svjetska banka aktivno podupire razvoj regije Slavonije tijekom posljednja dva desetljeća počevši od poslijeratne obnove pa sve do socijalnog i gospodarskog razvoja. Danas je Svjetska banka usredotočena na poticanje razvoja konkurentnosti Slavonije s posebnim fokusom na razvoj istraživačkih, razvojno orijentiranih i inovativnih poduzeća s područja prerađivačkih industrija i informacijskih te računalnih tehnologija.

Sastanak u Industrijskom parku Nova Gradiška doprinijeo je upoznavanju predstavnika Svjetske banke s razvojnim mogućnostima područja Brodsko-posavske županije, ali i problemima s kojima se sudionici gospodarskog sektora susreću te na koje je neophodno utjecati kako bi se olakšao i ubrzao proces gospodarskog rasta županije. Zaključci navedenog sastanka bit će preneseni članovima Vlade Republike Hrvatske te će se na temelju njih oblikovati nova partnerska strategija Svjetske banke za Republiku Hrvatsku i biti definiran novi program za sufinanciranje projekata od gospodarskog značaja.

X