Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Pomaknut rok za početak izgradnje Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška

  /  Novosti   /  Pomaknut rok za početak izgradnje Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška

Pomaknut rok za početak izgradnje Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška

Početak izgradnje objekta Tehnološki inkubator Nova Gradiška planiran je tijekom mjeseca srpnja 2018. Međutim, postupak javne nabave za izgradnju je poništen budući da je cijena najpovoljnije ponude bila viša od osiguranih sredstava. Cijeli postupak javne nabave će se ponoviti, a sukladno tome, pomaknut je rok za početak izgradnje objekta.

 

Projekt Tehnološki inkubator Nova Gradiška, ukupne vrijednosti 29.847.343,00 HRK, sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 19.945.084,25 kn, odnosno 86% ukupne vrijednosti projekta. Tehnološki inkubator Nova Gradiška predstavlja najveći projekt Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. dosad, kojim će se izgraditi objekt ukupne površine 5.000 m2 namijenjen postojećim poduzetnicima i startup-ovima za najam, upotpunjen coworking prostorom i poslovnim uslugama za razvoj poslovanja.

Provedba projekta započela je u rujnu 2017. godine, dok je početak izgradnje objekta bio planiran u srpnju 2018. godine. Postupci javne nabave za izgradnju građevine Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška i stručni nadzor izgradnje pokrenuti su tijekom mjeseca svibnja te je rok za dostavu ponuda bio kraj lipnja 2018. Temeljem Zakona o javnoj nabavi, navedeni postupci su poništeni jer je cijena najpovoljnije pristigle ponude bila veća od sredstava osiguranih putem EU fonda te izvora nositelja i partnera projekta. Nositelj projekta Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. trenutno radi na izmjeni projektne dokumentacije za građevinu Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška kako bi se vrijednost izgradnje objekta prilagodila te bila unutar okvira osiguranih sredstava.

„Procijenjena vrijednost  izgradnje objekta Tehnološki inkubator Nova Gradiška iznosi oko 20.721.264,00 milijuna kuna, a s obzirom na previsoke vrijednosti pristiglih ponuda po pozivu za nadmetanje (više od 100%), donošenje Odluke o poništenju javnih nabava bilo je nužno kako troškovi građevinskih radova ne bi pali na teret Industrijskog parka Nova Gradiška i Grada Nova Gradiška, kao partnera na projektu. Uz odobrenje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao PT1, i Središnje agencije za financiranje u ugovaranje programa i projekata Europske unije, kao PT2, pristupili smo procesu preprojektiranja u svrhu prilagodbe troškovnika procijenjenim vrijednostima. Po dobivanju građevinske dozvole bit će objavljeni  novi postupci javnih nabava te očekujemo da će početak izgradnje Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška biti do kraja tekuće godine.“, izjavila je Ivana Vončina Toplek, direktorica Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o.

 

Poduzetnici mogu već danas ispuniti neobvezujući Zahtjev za iskaz interesa za najam prostora

 

Cilj projekta Tehnološki inkubator Nova Gradiška je razvoj visokokvalitetne poslovne infrastrukture i stvaranje optimalnih uvjeta za ulaganja u nove poduzetničke projekte što će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta. Unutar Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška, poduzetnicima će se u najam po povlaštenim cijenama nuditi 2.900 m2 proizvodno-servisnog prostora te 550 m2 uredskog prostora, dok će se sve fizičke osobe s poduzetničkim idejama moći koristiti coworking prostorom.

Svi zainteresirani za najam prostora u Tehnološkom inkubatoru Nova Gradiška pozvani su ispuniti neobvezujući Zahtjev za iskaz interesa za najam prostora dostupan na linku – ipng.hr/dokumenti/, dok se sve dodatne informacije mogu zatražiti putem e-mail adresa: mirta.anjos@ipng.hr i vesna.dapic@ipng.hr.

X