Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Sastanak projektnog tima projekta iNnovaNet i obuka iz CNC programiranja u IPNG-u

  /  Novosti   /  Sastanak projektnog tima projekta iNnovaNet i obuka iz CNC programiranja u IPNG-u

Sastanak projektnog tima projekta iNnovaNet i obuka iz CNC programiranja u IPNG-u

U Industrijskom parku Nova Gradiška održana je petodnevna obuka iz CNC programiranja, a u sklopu projekta iNnovaNet, iz programa: Interreg – IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina- Montenegro.

Na obuci su sudjelovali  partneri projekta iz razvojne agencije ZEDA (BiH), razvojne agencije Tehnopolis (MNE), Grada Gradiška (BiH), Tehničke škole Gradiška (BiH), ali i profesori Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška te Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška. Obuku i projektne aktivnosti u Industrijskom parku Nova Gradiška vodio je Luka Bilešić, magistar inženjer strojarstva IPNG-a te članovi projektnog tima Marko Ivković, Marijana Škara Ivković i Larisa Vukušić.

Svi polaznici obuke imali su priliku vidjeti i novi 5-osni obradni centar s robotskom ćelijom, nabavljen upravo u okviru ovoga projekta, Inovativne tehnologije za jačanje poslovanja poduzeća i unapređenje poslovnog okruženja (iNnovaNet).

Projektni partneri iz Bosne i Hercegovine te Crne Gore osim sudjelovanja na obuci, upoznali su se i s radom tvrtki stanara u inkubatorima IPNG-a,  a obavljen je i posjet Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška te Industrijsko obrtničkoj školi Nova Gradiška, na čemu zahvaljujemo i našim tvrtkama i školama.

Cilj ove projektne obuke bio je polaznicima prenijeti osnove iz CNC programiranja, povezati ih s tvrtkama i institucijama tehničke struke te upoznati ih s novom CNC opremom Industrijskog parka Nova Gradiška,  koja će biti na raspolaganju za edukaciju učenicima i poduzetnicima kako bi stekli nova znanja iz područja CNC programiranja i robotike.

Za kraj obuke, djelatnici IPNG-a organizirali su za sudionike obuke druženje na novootvorenim Gradskim bazenima, kako bi se gosti iz susjednih zemalja što bolje upoznali sa sadržajima koje Grad Nova Gradiška nudi ne samo gospodarsko, nego i društveno.

X