Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje

Sjedište: II Industrijski odvojak 2, 35400 Nova Gradiška
E-mail: info@ipng.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet, 07:00 – 15:00

UPRAVA

Tel./Fax: +385 (0) 35 359 910, +385 (0) 35 359 911

Mob.: +385 (0) 91 335 99 10

CENTAR ZA POSLOVNE I MARKETINŠKE USLUGE

Tel.: + 385 (0) 35 332 000

CENTAR ZA INŽENJERING I TEHNOLOGIJSKE USLUGE

Tel: +385 (0) 35 332 219

Mob.: +385 (0) 98 256 000

 

Naziv projekta: POD-UZIMAM ZA SEBE

  /    /  Naziv projekta: POD-UZIMAM ZA SEBE

OPIS PROJEKTA:

Svrha projekta „POD-UZIMAM ZA SEBE“ je poticanje zapošljivosti, samozapošljavanja i osnivanja društveno odgovornog poduzetništva osoba s oštećenjem sluha i mladeži odnosno ranjivih skupina koja ima ograničenu radnu sposobnost s područja grada Nova Gradiška i okolnih općina kroz radionice i savjetovanja što će dovesti do smanjenja njihove nezaposlenosti i povećanja socijalne uključenosti u lokalnoj zajednici. Planirana je intenzivna poslovna potpora pružanjem kvalitetnih radionica u poduzetničkim i IT znanjima i vještinama i savjetovanja sa ciljem poticanja zapošljavanja, samozapošljavanja i razvoja društveno odgovornog poduzetništva pripadnika teško zapošljive, ranjive i marginalizirane ciljane skupine. Aktivnosti projekta usmjerene su na poticanje aktivnog, odgovornog i ravnopravnog sudjelovanja ciljane skupine na tržištu rada. Radionice će uključivati praktična tržišno vrijedna znanja rađena po mjeri ciljane skupine i prilagođena lokalnim i regionalnim prilikama i zahtjevima.

 

CILJ PROJEKTA:

Omogućiti odgovarajući sustav potpore za rad i poduzetništvo koji uključuje savjetovanja i radionice koje će podržati osobe s oštećenjem sluha i mladež koja ima ograničenu radnu sposobnost u aktivaciji na tržištu rada i u razvoju i realizaciji svojih poslovnih ideja što će omogućiti njihov što samostalniji život i veću uključenost u zajednici.

 

CILJANA SKUPINA PROJEKTA:

Osobe s oštećenjem sluha (15 osoba) i mladež koja ima ograničenu radnu sposobnost (10 osoba)

 

OČEKIVANI REZULTATI:

Rezultati projekta imat će vidljiv učinak i nakon završetka projekta budući da stečena znanja i kompetencije polaznika radionica imaju trajnu vrijednost koja će im koristiti tijekom traženja posla, prilikom mogućeg zapošljavanja i osnivanja poduzeća te cijelog radnog vijeka.

Kako se očekuje da će svaki od 15 polaznika steći znanja i vještina, povećati konkurentnost, a time i mogućnost zapošljavanja, u takvim okolnostima razumno je za očekivati da će polaznici biti spremni za daljnje sufinanciranje svoje izobrazbe u budućnosti.

Predloženi projekt ima pozitivan sinergijski učinak s nizom drugih projekata u regiji usmjerenih na razvoj ljudskih potencijala poput projekta „Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja“ kojeg provodi IPNG sa ciljem razvoja sustava za potporu održivom zapošljavanju ranjivih skupina na tržištu rada.


PODNOSITELJ PRIJAVE:

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška


PROJEKTNI PARTNERI:

Industrijski park Nova Gradiška d.o.o
DEEP DATA j.d.o.o.


PRIJAVA NA:

Javni natječaj za dodjelu donacija u 2019. godini „PRUŽIMO ZNANJE, POTAKNIMO INICIJATIVE“

X